Význam ryb ve zdravém jídelníčku 

Maso z ryb obsahuje plnohodnotné bílkoviny a některé ryby i dosti značné procento tuku. Dodávají našemu tělu fosfor, síru, hořčík a vápník, a maso mořských ryb i jod, který v našich potravinách zcela chybí. Rybí maso je lehce stravitelné.

Narozdíl od nasycených živočišných tuků jsou nenasycené tuky z rybího masa našemu tělu velmi prospěšné. U lidí, kteří tyto ryby konzumují aspoň jednou týdně, se výrazně snižuje riziko infarktu. Losos má navíc ve svém tuku velký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které jsou důležité pro prevenci kardiovaskulárních chorob. 

 ____________________________________________________


Recepty z ryb

24.03.2011 20:18

Zapečená treska se zeleninou

Suroviny: 150 g tresky, rajče, paprika, 1/2 cukety, 1/2 cibule na plátky, 1/2 nízkotučného jogurtu, 20 g nízkotučného sýra, 1 brambor, sůl, pepř, koření na ryby.  Postup: Vše dát do vymazané - 1 lžičkou oleje - zapékací misky a v troubě zapéct. Jako přílohu podáváme...

Celý článek

—————

18.02.2011 18:01

Losos s citronovým sosem a novými bramborami

Suroviny: 150 g lososa, 1 brambor, citron, sůl, pepř, 50 g hlávkového salátu.  Postup: Filet z lososa posolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme čerstvě mletým pepřem. Na teflonové pánvi zvolna opékáme. 1 porce: 1 560 kJ   Máte-li zájem o sestavení kompletního...

Celý článek

—————

14.02.2011 21:01

Filet z lososa s kuskusem

Suroviny: 120 g lososa, 40 g vařeného kuskusu, citronová šťáva, rozmarýn, 1 lžička olivového oleje, 100 g červené papriky. Postup: Filet z lososa pokapeme citronem a okořeněný rozmarýnem pečeme na olivovém oleji v troubě (přibližně 20 min). Podáváme s kuskusem, ozdobíme proužky...

Celý článek

—————


Kontakt

Ing. Lenka Procházková

Dolany 75
Unhošť
273 51


Tel: 608 883 887