Význam kuřecího masa ve zdravé stravě 

Kuřecí maso je skvělým zdrojem bílkovin. Má nízký obsah tuku a vysoký obsah živin. Maso drůbeže označované jako maso bílé - dietní -  je křehké a lehce stravitelné. Obsahuje málo tuku, zvlášť kuřata a krůty mají nižší energetickou hodnotu. Výjimku tvoří maso hus a kachen s vysokým podílem tuku. Má i příznivý obsah minerálních látek, zejména železa, fosforu, zinku, sodíku, draslíku a vitamínů skupiny B.

____________________________________________________

 


Recepty z kuřecího masa

17.05.2011 14:38

Salát s kuřecím masem

Suroviny 2 osoby: 220 g kuřecího masa, 150 g brambor, 2 čekankové puky, 1 menší mrkev, 1 hlávkový salát, 1 mladá cibulka, 3 čajové lžicky oleje, 2 lžičky vinného octa (bílý), sůl, pepř. Postup: kuře osolit, opepřit, na kousky nakrájet a ogrilovat na lžičce oleje. Brambory uvařit ve slupce, oloupat,...

Celý článek

—————

05.05.2011 17:05

Kuřecí špíz s brokolicí

Suroviny: 100 g kuřecího masa, 100 g brokolice, 2 lžičky oliv. oleje, trošku česneku, ½ lžičky mleté papriky, sůl, bylinky, špejle. Postup: Nakrájet kuře na kostičky, brokolici na růžičky. Rozšlehat 1 lžičku oliv. oleje s mletou paprikou, pepřem, prolisovaným česnekem, solí. Maso...

Celý článek

—————

18.04.2011 11:27

Plněné papriky s krůtím masem

Suroviny: 2 červené papriky, 100 g krůtího masa, 1 lžíce olivového oleje, 70 g vařené rýže, 1 stroužek česneku, bazalka, bylinková sůl, pepř.  Postup: Maso nakrájet na nudličky, smíchat olej, bylinkovou sůl, pepř, česnek, bazalku a v této marinádě nechat maso chvíli odležet....

Celý článek

—————

12.04.2011 08:52

Bramoborovo-krůtí pánev

Suroviny: 1/2 cibule, 100 g krůtích prsíček, 1 lžička oleje, sůl, pepř, 100 g brambor vařených ve slupce, 75 ml zeleninového vývaru, 100 g (brokolice nebo květák). Postup: Cibuli nakrájet, osmahnout, přidat na nudličky krůtí maso, opéct, osolit, opepřit. Přidat uvařené brambory, brokolici nebo...

Celý článek

—————

20.02.2011 20:09

Tzatziky s kuřecím masem

Suroviny: 100 g opečených kuřecích prsíček, 1 bílý jogurt (polotučný), ½ salátové okurky, sůl, pepř, česnek. Postup: Okurku nastrouháme nahrubo a lehce osolíme. Přidáme jogurt, rozmačkaný česnek a pepř. Na talíř rozložíme maso nakrájené na kousky a tzatziky. 1 porce: 1 200...

Celý článek

—————

15.02.2011 20:11

Rýže s kuřetem a houbami

Suroviny: 30 g rýže, 100 g kuřecích prsíček, 80 g žampionů, tymián, sůl, česnek, 1 lžíce oleje. Postup:  Na oleji osmahneme omytá a nakrájená kuřecí prsa, přidáme žampiony nakrájené na plátky, sůl, koření. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. Lze podávat odděleně nebo vše smíchat...

Celý článek

—————


Kontakt

Ing. Lenka Procházková

Dolany 75
Unhošť
273 51


Tel: 608 883 887