Výhody spolupráce s výživovým poradcem

Dlouhodobá úspora 

Zdravá strava bývá paradoxně mnohem levnější. Zelenina a další zdravé suroviny vycházejí levněji než různé polotovary plné dochucovadel a tzv. "éček". Díky správné velikost porcí a pravidelné stravě obvykle klient necítí pocit hladu a nemá potřebu se nezdravě přejídat. Odpadají také náhlé nájezdy na ledničku, akutní doplňování energie čokoládou apod.I pro zdraví je mnohem výhodnější koupit dva plátky kvalitního masa než kilogram zlevněného bůčku, stejně jako je lepší koupit ovoce z tuzemských zdrojů než drahé dovozové. Brambory, zelí, cibule, kořenová zelenina, to vše je levné a přitom zdravé. Mnohé z těchto potravin (chléb, syrová zelenina, nezpracované ryby atd.) se také vyhnou zvýšení DPH.

Například chléb, tvaroh, zakysané mléčné výrobky jsou cenově dostupné a přitom znamenají zdravou alternativu k bílém pečivu, sušenkám a uzeninám. Pro štíhlou linii jsou rizikové i konzervy a hotová jídla. Bývají totiž obvykle ochuzeny o minerální látky, vitamíny, bílkoviny i sacharidy. Mají také podstatně nižší nutriční hodnotu.

 

Dlouhodobá změna

Při běžných dietách, kdy snižujeme množštví jídla, dochází zároveň ke snížení přívodu mikroživin a porušení tělesné rovnováhy. Objevuje se také bolest hlavy, podrážděnost, nesoustředěnost, jednoduše je na člověku vidět, že drží dietu. Při nedostatku bílkovin ve stravě během diety dochází k odbourávání vlastní svaloviny, která se po opětovném přibrání nahrazuje tukem a situace je ještě horší. Při dietách, které lidé běžně drží, aby se zbavili přebytečných kil, organizmus trpí nedostatkem energie a zpomaluje se metabolizmus v těle. Člověk se cítí velmi unavený a potřebuje pořádnou dávku pevné vůle, aby dietu dodržoval. Po nějakém čase je potřeba mikroživin tak naléhavá, že to už déle nevydržíte a dietu vzdáte. 

Nehrozí také, že by se Vám nový jídelníček rychle přejedl a vrátili jste se k původní stravě. Výživový plán připravuji tak, aby co nejvíce odpovídal Vašim chutím a současným stravovacím návykům.

 

Lepší psychický a fyzický stav

Mnohé diety jsou založeny na nízkém přísunu sacharidů či tuků. Nedostatek sacharidů způsobuje malátnost, únavu, zhoršenou výkonnost či poruchy koncentrace. Připravuje tak podmínky pro vznik psychických problémů. Tuky jsou důležité pro metabolismu vitamínu A, D, E a K. Nedostatek tuků se tak může projevovat zhoršenou kvalitou kůže, nehtů a vlasů či problémům s termoregulací. Zdravě vyvážená strava na míru přizpůsobená klientovi tyto problémy nezpůsobuje.

 

Zachování současného životního stylu

Výživový plán se snažím co nejvíce přizpůsobit zaměstnání a životnímu stylu tak, aby se klient nestal otrokem nové diety.

 

 

 


 

 

 

 


Kontakt

Ing. Lenka Procházková

Dolany 75
Unhošť
273 51


Tel: 608 883 887